Ruzsaviláj fülbevaló

SzállításFizetési módok

81

20.000 Ft felett a vásárlásodat ingyen házhoz szállítjuk.

🌹 Ruzsaviláj fülbevaló 🌹

Ruzsaviláj Aranyasszonyunk után, élt. I.e. 700. – Arvisura

🙌 Az örök megengedő változás függője,

Népművészetünk forgórózsája. Ispilángkor jelenik meg, a rák jegyébe lépvén.

♾️ A világban az egyetlen változatlan, hogy minden változik.

A csillagpöttyös Tejútunk tizenkét ölelő, forgó karja, az évkör folyton megújulásában. Csiszolt tanzanit középponttal, mely ezerszer ritkább a gyémántnál, Boldogasszonyi lágy ék-kékként behívva.

Ispiláng, a Nyári napforduló a nagy Pünkösd része volt a hagyatékban. S Pünkösd régen Sarlós Boldogasszonykor, július 2-ával ért véget.

🔥💧 A rák jegy mozgásdinamikája a páros táncok világa, mikor férfi és nő, tűz és víz találkozik, mind három létsíkon.

Ha megnézzük a rák zodiákus jelét: ♋️, egymást ölelő, forgó pár képei madártávlatból. Az év legvilágosabb időszakában, Nyári napforduló után, a rákba lépve elkezd “hátrafelé fordulni a fény”, mint a rák mozgása..

✨️ Az életben a páros párának megtalálása, az páratlan.. Mikor együtt párás a legény s a lejány. A lélek felszabadítása, önkéntes áldozatvállalás révén. Szintén rák tulajdonság.

A régiségben a pára a lelket is jelentette.

S a páros tánchoz kell csak igazán lélek, gondoskodó érintés. S hogy tűz és víz az életben ne oltsa ki egymást, egy közös tengelyhez kapcsolódunk vissza.

Most sóhajts egyet hangosan kérlek, csak íly megengedően…

🔮 A különböző népi mozdulataink az univerzum erőit, és azok egymásba fonódását mutatják.

Őseink fény ünnep tánca, az ispilángi forgás az ikerörvény tanának megjelenítése táncban.

Az Ős-szellem „testesül” nővé és férfivá, hogy folyamatosan egyesüljenek. Ezt jelenti meg a forgás.

Csigavonalban állnak föl és a csigavonal közepéből indulnak el táncmozgással.

🧬 A genetikai láncot csak olyan ünnepeken táncolták végig, amik a megtermékenyüléssel kapcsolatosak, mint például a gyümölcsoltó, vagy Ispiláng. A Csiga „szájánál” összecsókoltak.

az Ispiláng-forgásban forgó nők kékes ruhában vizeskancsót, a férfiak pirosas rendben mécsest vittek a táncba. A tánc végén a lányok a kancsóval eloltották a mécsest. 🙈

Forrás: Pitlu Jánossal való beszélgetésünk, Born Gergely, Máté Imre, saját gondolatok

 

💍 Donna Terra

timeless talismans

A Donna Terra márka Líbor Júlia, a Retrock művészeti vezetőjének szívében született. Vendég alkotókat bevonva formálja a márkát, mely ünnepli a nyers és egyben lágy női erőt, önbizalmat kölcsönözve viselőjének.

Ezen ékszerek a régi magyar Aranyasszonyaink tiszteletére készültek, az Ő neveiket viselik. Róluk szinte semmit sem tudunk, sehol nem írnak a történelem könyvek, pedig nem lennénk itt nélkülük. Amíg férfijaink a csatában voltak, ők voltak, akik megszerveztek és kiviteleztek minden létező feladatot. Felnevelték gyermekeinket, arattak, hadi feladatokat is elláttak, a legmagasabb szinten gyógyítottak. Illékony fátyol, láthatatlan munka, melyet ők végeztek, mégis nagyon erős szellemi, lelki és testi bástya, melyet tartottak a háttérben.

Én úgy látom a világot, hogy az átlagostól eltérő “vonásainkat”, akár bájként is meg lehet élni, attól függ milyen szemüvegen keresztül szemléljük magunkat, ezért kapnak az ékszerek felvállalt rusztikus felületet, mert szeretem a hibákat. A sajátjaimat is.

Tudom, hogy archaikus témát jelen korban feldolgozni támadható, így próbáltam a legtisztább szívvel, alázattal hozzá nyúlni. Mindennapi feladataimban való hozzáállásommal és lelkületemmel próbálok közelíteni ezen követendő női minőség felé. Még sokat kell tanulnom. Ha szólít ez a téma, gyere velem az úton.

Az ékszer alapanyaga sárgaréz, melyet galvanizációs technikával 14K két réteg aranyba, rózsaaranyba vagy 925 ezüstbe mártunk. Kérlek írd meg megrendeléskor melyiket szeretnéd.

Elkészítésük a kifizetéstől számított 24 napon belül készülnek. Az ékszer dobozkában lévő tálkákat a kislányommal készítettük, szerettem volna visszaadni ezt az “ásatási” hangulatot.

Kérlek szépen kerüld az ékszer vízzel való érintkezését.

Viseld egészséggel!