Száva fülbevaló – 14 K aranyozott

SzállításFizetési módok

33000Ft

20.000 Ft felett a vásárlásodat ingyen házhoz szállítjuk.

 

Donna Terra
timeless talismans

A Donna Terra márka Líbor Júlia, a Retrock művészeti vezetőjének szívében született. Vendég alkotókat bevonva formálja a márkát, mely ünnepli a nyers és egyben lágy női erőt, önbizalmat kölcsönözve viselőjének.

Ezen ékszerek a régi magyar Aranyasszonyaink tiszteletére készültek, az Ő neveiket viselik. Róluk szinte semmit sem tudunk, sehol nem írnak a történelem könyvek, pedig nem lennénk itt nélkülük. Amíg férfijaink a csatában voltak, ők voltak, akik megszerveztek és kiviteleztek minden létező feladatot. Felnevelték gyermekeinket, arattak, hadi feladatokat is elláttak, a legmagasabb szinten gyógyítottak. Illékony fátyol, láthatatlan munka, melyet ők végeztek, mégis nagyon erős szellemi, lelki és testi bástya, melyet tartottak a háttérben.

Én úgy látom a világot, hogy az átlagostól eltérő “vonásainkat”, akár bájként is meg lehet élni, attól függ milyen szemüvegen keresztül szemléljük magunkat, ezért kapnak az ékszerek felvállalt rusztikus felületet, mert szeretem a hibákat. A sajátjaimat is.

Próbáltam ezen archaikus témához legtisztább szívvel és alázattal nyúlni. Mindennapi feladataimban való hozzáállásommal és lelkületemmel próbálok közelíteni ezen követendő női minőség felé. Még sokat kell tanulnom. Ha szólít ez a téma, gyere velem az úton.

Az ékszer alapanyaga sárgaréz, melyet galvanizációs technikával 14 K-os aranyba mártottunk. Kérlek szépen kerüld a vízzel való érintkezést az ékszernek.

Elkészítésük a kifizetéstől számított 20 napon belül készülnek. Az ékszer dobozkában lévő tálkákat a kislányommal készítettük, szerettem volna visszaadni ezt az “ásatási” hangulatot.

Viseld egészséggel!

.
A vásárlástól számított két éven belül vállalunk garanciát az esetleges törésre vonatkoztatottan.
Az új alkalommal való aranyozás 3500 Ft+ áfába kerül, mellyel a julia@donnaterra.hu-ra tudsz üzenetet hordani.

.

Sarló – Száva fülbevaló – a legelső ékszer, mellyel minden elindult

Sarlós Boldogasszony napját július 2-án ünnepeljük. Az aratás kezdetét jelentette a régiségben. (Bár kifejezetten ezen a napon aratni nem volt szabad.) Ezévben e napon repültünk fel Ázsia hegyei felé, megengedtem magamnak a pihenést, így aktuálisan lekéstem az ünnepről, hogy írjak.

Tegnap a naplementében néztem a learatott aranyló nógrádi hullámzó búzamezőket, és felette az égen már kikandikált a holdsarló.
Akkor hasított belém, hogy a Száva fülbevalómnak nagyon hasonló alakja van, mint a sarlónak. Száva volt a legelső Donna Terra ékszer, ami elkészült, tavaly júliusban, a márkaalapítása előtt fél évvel.
A forma hívott igazán, és nem tudtam megmondani miért gondolom, hogy adjak neki egy ékszert, de engedtem az érzésnek.
Majd minden esetben a téma szüli nálam a talizmánt. A Száva esetében a forma ihletett, ami nagyon ritka.
Őszintén azt érzem, hogy vezetett az alkotási folyamatom. 🤲
A Donna Terra tényleg egy önismereti utazás, melyből ék-szerek születnek, s kebleteken, kis kezeteken, fületekben kívánják a lemenő barackos fényeket.

Az aratás eszközéül szolgáló sarló a fogyó és növekvő Hold sarlóját is jelképezi.
A sarlózás női munka, a sarló női jellegű eszköz. A kaszás munka durvább, férfi arató eszköz.
Sarlós Boldogasszonyunk jele a holdsarló, a hold folytonos váltakozó alakja pedig nőiességünk folyamatos megújulását jelképezi. A sarló megszentelt eszköz, értelmezhető mind fizikai, mint szellemi síkon.
E szent napon napkelte előtt, a holdfénynél sarlóval vágtak kilencféle gyógynövényt. S napközben búzakalászból, pipacsból és kék  búzavirágból koszorút fontak.

A női “hold sarló” minőség egybe ér a felkelő Nap fényével.
A szerelem az ünnep tükrében. A nő és férfi összefolyása. A népművészet igazi élő mozgatója. A nő és férfi kozmikus tánca, körforgása.

“Sarlós Boldogasszony puha lépte
Kalász fölött reppen.
Elvágja a múlt gyökerét,
Hogy új termés lehessen.

Szent szerszámmal, Hold sarlóval,
Égi rendet vág ma.
Beteljesül a körforgás,
Gazdag aratás van.”

További termékek