Baba Almágy fülbevaló

SzállításFizetési módok

58

20.000 Ft felett a vásárlásodat ingyen házhoz szállítjuk.

🔴 Baba Almágy – pici gránátalma mag fülbevaló

Almágy volt a legelső medál, mely 2021-ben jelent meg. A gránátalma motívum és a gránát kő összeforrt a Donna kezdetével és Iduska méhlepény fájakent is egy gránátalma fát ültettünk.

✨️ A gyümölcs felrepedésekor  savanykás, édeskés, vérvörös, üdítő nedv csepeg és peregnek ki húsos köpenyébe ágyazott magok. Nemes, nedves, szépséges. Arra gondoltam, szeretnék ezen pillanat érzetéből alkotni egy ékszert Martinával @belloviczmartina.
Baba Almágy olyan, mintha egy csillogó magocskát jelképesen kiemelnénk a gránátalmából. Úgy foglaltuk, hogy egy pontozott korona veszi körül a csiszolt gránát féldrágakövet. Továbbá szerettem volna egy igazán pici bedugós fülbevalót azon Hölgyek számára, akiknek a kisebb függő komfortosabb a hétköznapokban. Teljesen nemesfém társáért keress kérlek privát üzenetben.

🍷 A szerelem, a termékenység, az öröm és a bőség szimbóluma. A selyemúton “közlekedő” afrodiziákum volt.
Érdekes mód nem rokona az almának, a gránátalmafélék családjába tartozik.
A magyar nyelv több gömbölyded termést is almának hív alakja miatt.

🪡  Keleten ismert és igen gyakori motívum és a mi hagyatékunk része is. És bár nem olyan dobogós a Kárpát hazai díszítőművészetben, mint a tulipán, mégis megkerülhetetlen az a misztikum mely körül lengi. Úrihímzéseink közkedvelt motívuma.
Sok féle keleti és hazai gránátalma hímzést megvizsgáltam és arra jöttem rá, hogy míg keleten inkább élethűen magát a gyümölcsöt ábrázolják és fonják szokszor indák részivé, addig mifelénk mintha megszemélyesítenénk. Életre keltjük Őt. Képletesen mint egy ringó csípőjű királylány, csipke kötényével, koronával fejin és levél karjaival öleli mejjére a világot, tartással, kacagással.

💎 A kő tulajdonságai:

A gránát kő a hunok védelmi talizmánja volt a régiségben.
A régiségben a harci pajzsok és a kardmarkolatokat “díszítették” vele, mert hittek a védelmi szerepében.
Az utazás segítőjeként is ismert, segít a döntéshelyzetekben.
Bőségvonzó kő, üzletekben pénztárgépekbe szokták ejrejteni.
Libidót emel, lendületet ád.

💧🩸 Kívánok gránátalmás álmokat, rózsás csókokat Mindnyájunknak ezen vízöntő újholdkor!

Boldog Napokat!
Líbor Júlia

Donna Terra
timeless talismans

A Donna Terra márka Líbor Júlia, a Retrock művészeti vezetőjének szívében született. Vendég alkotókat bevonva formálja a márkát, mely ünnepli a nyers és egyben lágy női erőt, önbizalmat kölcsönözve viselőjének.

Ezen ékszerek a régi magyar Aranyasszonyaink tiszteletére készültek, az Ő neveiket viselik. Róluk szinte semmit sem tudunk, sehol nem írnak a történelem könyvek, pedig nem lennénk itt nélkülük. Amíg férfijaink a csatában voltak, ők voltak, akik megszerveztek és kiviteleztek minden létező feladatot. Felnevelték gyermekeinket, arattak, hadi feladatokat is elláttak, a legmagasabb szinten gyógyítottak. Illékony fátyol, láthatatlan munka, melyet ők végeztek, mégis nagyon erős szellemi, lelki és testi bástya, melyet tartottak a háttérben.

Én úgy látom a világot, hogy az átlagostól eltérő “vonásainkat”, akár bájként is meg lehet élni, attól függ milyen szemüvegen keresztül szemléljük magunkat, ezért kapnak az ékszerek felvállalt rusztikus felületet, mert szeretem a hibákat. A sajátjaimat is.

Tudom, hogy archaikus témát jelen korban feldolgozni támadható, így próbáltam a legtisztább szívvel, alázattal hozzá nyúlni. Mindennapi feladataimban való hozzáállásommal és lelkületemmel próbálok közelíteni ezen követendő női minőség felé. Még sokat kell tanulnom. Ha szólít ez a téma, gyere velem az úton.

Az ékszer alapanyaga sárgaréz, melyet galvanizációs technikával 14 K aranyba, rózsaaranyba vagy 925 ezüstbe mártotunk, azt amelyik nemesfém bevonatot kéred. Az ár egy pár fülbevalót tartalmaz.

Elkészítésük a kifizetéstől számított 20 napon belül készülnek. A papir dobozkában lévő tálkákat a kislányommal készítettük,
szerettem volna visszaadni ezt az “ásatási” hangulatot.

Kérlek szépen kerüld az ékszer vízzel való érintkezését.

A vásárlástól számított két éven belül vállalunk garanciát az esetleges törésre vonatkoztatottan.
Az új alkalommal való aranyozás 3500+ áfa Ft-ba kerül, mellyel a ninlil.julia@gmail.com-ra tudsz üzenetet küldeni.