Huja gyertyatartó

SzállításFizetési módok

9200Ft

20.000 Ft felett a vásárlásodat ingyen házhoz szállítjuk.

 

Tánc világnapja – 04.29.

🪔 HUJA 🪔fényt tartó lányok

“A tánc a test teljes imája.” – Born Gergely

💃Egy tőlem szokatlan módon hívom fel most egy régi Aranyasszonyunkra a figyelmet, kit Hujának hívtak. (Élt: ie. 3756)
Egy régimódi sétáló gyertyatartót ihletett a neve. Mellyel el is indítom a kerámiává gyúrandó terveimet. 🤲
A jel maga egy régi magyar lőporszarun fellelt szimbólum.
Jelentése e régi jelnek amit a gyertyatartón használtam: tóban tükröződő Nap, mely tó körül lendületes körtáncot járó lányok szoknyája összecsapódik.

Ennek a szimbólumnak a mondanivalója elemien hatott rám és úgy éreztem ezt a jelentést szeretném nagyobban a térben előhívni. Medálnak túl nagynak és túl részletgazdagnak éreztem. Így viszont a napot (képletesen gyertyaként) a fényt tartják a lányok közrezárva. A gyertya alatt van bent a Nap alkimiai jele, mely most a képen nem látható, de az eredeti jelen a körben kör ott van, ha megfigyeled. Megpróbálom a hagyomány utolsó futó fonalait elkapni és beszélni róla, tovább adni.
A kerámiák Bély Ágnes és Zamak csodás keze munkáit dícséri. Köszönöm nagyon Nektek!

🪔🥬🧄 Fontosnak tartom a közös családi imát étkezéskor. Tudom, hogy nehéz hogy mindenki egyszerre tudjon jelen lenni az asztalnál, főleg gyermekekkel. De szerintem nagyon fontos milyen a példa, mit visznek majd tovább? Egy érzést majd mikor ők is szülőkké születnek, s emlékezni fognak.
Volt e meghittség az asztalnál?
Adunk e szentséget ezeknek a pillanatoknak és figyelmet egymásnak és magunknak, az ételnek? A méhviasz gyertya is hozzáad egy isteni illatot az étkezéshez.

ÉTEL – ÉLET
Étkező asztalunk – Élet asztalunk

🕯Elmondom mi hogyan csináljuk, amit mindig említek, hogy semmivel sem kell egyet értenie senkinek. Csak így érzem hitelesnek hogy saját példát hozok.

Mi kikapcsoljuk a telefonunkat, elrakjuk messzire, megfogjuk egymás kezét.
Olyan közös imánk van, mely közben Boldogasszony Anyánkhoz és Mennyei Égapánkoz szólunk.
Kezdetben csak magunkban mondtuk, később már felvállaltan hangosan, mostmár pl. étteremben is.
Nekem a becsukott szem könnyíti a vizualizációt, mely közben azt jelenítjük  meg, hogy fényünk erősődik és beragyogja az egész Földet. Persze mondhatjuk hogy ez egy szuper spiri ezohókuszpókusz de úgy gondolom ezért vagyunk itt ebben a mostani életben, hogy ez meg tudjon történni. Hiszem hogy át tudjuk fényesíteni a környezetünket. Szerintem nincs értelme máshogyan… 💗
Persze ez is személyes kinek milyen imája van, hitének megfelelően.
Lényeg a meghittség és a belső lajtorja képi elképzelése.

💃 A galériában Ádám Júlia barátnőm Aranyasszonyok előadásukból látható pár képkocka, a szinkornicitásunk végett. Nagyon köszönöm Julcsi.

Rendező: Furik Rita

Fotós: Ádám Gyula

🕯 A gyertyatartó kézzel készült, minden egyes minta azonos, de mégis mind más más a kézi jellege miatt. Előrendelhető, melynek elkészítése kb. két hetet vesz igénybe.